Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) ve Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı organizatörü Reed TÜYAP işbirliği ile bu yıl 11’incisi düzenlenen ‘Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması 2015’ kazananları 22 Ekim 2015 tarihinde, ilgili fuarın açılış töreninde duyuruldu. Yarışmada Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü, 4. sınıf öğrencimiz Zeynep Çebi (Ege Apaydın ve Özgün Yurdaer ile birlikte) Recyc-all isimli projesi ile 3.’lük; 4. sınıf öğrencimiz Reyda Dönmez ‘Tek Kullanımlık Protein Tozu Ambalajı’ ve 3. sınıf öğrencimiz Tugay Topçu ‘Cooler Pak’ isimli projeleri ile mansiyon ödülü almaya hak kazanmışlardır.

Ayrıca, Nimble Bee organizasyonunda ve P&G işbirliği ile düzenlenen, açılır kapanır özelliği olan ve düşük maliyetli toz deterjan ambalaj fikirlerinin arandığı uluslararası öğrenci yarışmasında 3. sınıf öğrencimiz Nihan Sığırcı 2. oldu. İki aşamalı olarak gerçekleşen ve farklı ülkelerden tasarım öğrencilerinin katıldığı yarışma, 2014-2015 Bahar Yarıyılı’nda EUT214E Industrial Product Design II dersi kapsamında konu edilmiş, aynı kategoride yine 3. sınıf öğrencilerimiz Aylin Karadeniz ve Hilal Geçgin de finale kalma başarısı göstermişlerdir.

Kendilerini başarılarından ötürü tebrik eder, çalışmalarının devamını dileriz.

Kaynak: Ambalaj.org.tr