“Okullar okulu Taşkışla Mini Seminer Serisi”nin ilki Sinan Logie’nin konuşmacı olarak katılımıyla 10 Ekim 2018 tarihinde 15.30’da 109 No’lu salonda gerçekleştirilecektir. Seminer serisi tasarımcılar, tasarım öğrencileri ve akademisyenler arasında diyaloğu geliştirmeye yönelik olarak tasarlanmıştır ve tasarım eğitiminin yeni öğrenme stratejileri, bilgi üretimi yolları ve yeni deneyimler ışığında tartışılmasına olanak tanıyacak bir platform olmayı amaçlamaktadır. Her hafta bir başka konuşmacı kendi tasarım stratejisini ve yaklaşımını aktaracak ve salondan katılımla tartışma şekillenecektir.

Sinan Logie, 1998’de Brüksel Özgür Üniversitesi Victor Horta Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. İlk mimari deneyimlerini Belçika’nın en ilerici ofisleri arasında olan L’Escaut Architectures’de gerçekleṣtirdi. 2011 yılında İstanbul’a yerleşen Logie, mimarlık ve sanat çalışmalarına ek olarak 2013 yılından beri Bilgi Üniversitesi’nde Lisans ve Yüksek Lisans stüdyolarında ders vermektedir. Yoann Morvan ile birlikte yazdığı ve kentin saçaklanmasını tartıṣan ‘İstanbul 2023’ isimli kitabı 2014 güz döneminde Paris’te B2 Yayınevi tarafından yayınlanmıṣtır. Kitabın Türkçe versiyonu 2017’de İletiṣım yayın evi tarafından okurlara sunulmuṣtur. Ayrıca, 2015’ten itibaren Yaṣar Adanalı ile birlikte, mekansal adalet üzerinde araṣtırmalarını yoğunlaṣtıran Mekanda Adalet Derneği / Beyond Istanbul kurucuları arasındadır. Sinan Logie, OktemAykut galeriyle 2014 yılından bu yana çalıṣmaktadır.