26 Ekim Cuma saat 16.30-17.30 arasında 109 no’lu salonda gerçekleşecek seminerde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız…

İKSV 4. İstanbul Tasarım Bienali paralel etkinliği olarak süren Taşkışla mini-seminer dizisinin dördüncü konuğu Katja Simončič. Katja, Ljubljana üniversitesinden hukuk derecesiyle mezun olduktan sonra Amsterdam Üniversitesi’nde Master derecesi aldı ve doktorasına Criminology alanında devam etmek üzere ülkesi olan Slovenya’ya döndü. Çalışmalarında Küresel Güney’de eşitsizlikler üzerine yoğunlaşan Katja aynı zamanda Fakültemiz öğretim üyelerinden Mehmet Erkök’ün Horizon 2020 programı kapsamında yürüttüğü geniş konsorsiyumlu Transmaking projesinin de araştırmacılarından biri.

Katja Simončič has a Bachelors in law from the University of Ljubljana and a MSc in International Development Studies from the University of Amsterdam. She is currently pursuing a PhD in Criminology at the University of Law in Ljubljana and works as a teaching assistant and as a junior researcher at the Institute of Criminology in Ljubljana. Her research focus is inequality, social harm and crimes of the powerful, with a particular interest in the consequences of the garment industry and its »fast fashion« phenomena in the Global South. Katja is one of the coordinators of the European Group for the study of deviance and social control. Katja is also a researcher in Transmaking, a H2020 funded project managed by Mehmet Erkök (ITU).