banner_istbul2015_2[1]

İSTANBUL BULUŞMALARI 2015

“2000’li Yıllarda İstanbul’da Birlikte Yaşam”

17 Nisan 2015

İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Kampüsü Nezih Eldem Konferans Salonu

2007 yılından itibaren her yıl belirli temalar çerçevesinde İstanbul gündemini takip etmeyi hedefleyen İstanbul Buluşmaları etkinliğinin 9. su bu sene 17 Nisan 2015 tarihlerinde“2000’li Yıllarda İstanbul’da Birlikte Yaşam” başlığıyla İstanbul Teknik ÜniversitesiŞehir ve Bölge Planlama Bölümü ev sahipliğinde Taşkışla Binası Nezih Eldem Konferans Salonu’nda gerçekleşecektir.

2000’li yıllarda en çok zarar gören değerlerimizden olan “birlikte yaşam” kültürümüzü İstanbul özelinde hem mekânsal hem de sosyal boyutlarıyla ele almayı hedefliyoruz. Tema kapsamında buluşmanın ilk oturumda 2000’li yıllarda İstanbul’daki Şehir ve Bölge Planlama Bölümlerinin ve TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi’nin İstanbul’a dair yaptığı çalışmaları özetleyen, geçmişe dair bir hatırlama niteliği taşıyan çerçeve sunuşlar yer alacaktır. Çerçeve sunuşlardan sonraki iki oturumda ise, birlikte yaşama sorunsalımızı ortaya koymamıza yardımcı olacak; kentsel dönüşüm, kent ekonomisi, ekoloji, uluslararası göç, mülteciler/sığınmacılar, ayrışma ve katılım konuları tartışılacaktır. Takip eden bölümde, İstanbul’da birlikte yaşam tahayyüllerimizi tartışacağımız “forum” ile etkinlik devam edecektir.

“İstanbul Buluşmaları 2015” etkinliğine ilişkin program ve afiş aşağıda yer almakta olup, katılımınızdan ve etkinliğimizi sizlerle birlikte gerçekleştirmekten memnuniyet duyacağımızı içtenlikle belirtiriz.