Prof. Dr. Tezuka “Nostalgic Futureüzerine konuşacak.

“architalkture” Faculty of Architecture Lecture Series – IX, Prof. Dr. Takaharu TEZUKA

İTÜ Mimarlık Fakültesi’nin düzenlediği architalkture seminer serisinin bu yılki üçüncü konuğu Tokyo City Üniversitesi’nden Profesör Takaharu Tezuka. 1964 Tokyo doğumlu Mimar Takaharu Tezuka, 1987’de Musashi Teknoloji Enstitüsünden mezun olduktan sonra master derecesini 1990 yılında Pennsylvania Üniversitesi’nde tamamladı. 1994 yılında eşi Yui Tezuka ile birlikte Tezuka Architects’i kurdu. 1996-2008 yılları arasında Musashi Teknoloji Enstitüsünde çalışan Tezuka, 2009 yılından beri Tokyo City Üniversitesi’nde profesör olarak görev yapmaktadır.

En çok bilinen çalışmaları arasında yer alan Fuji Kindergarten, içlerinde OECD ve Japon Mimarlar Enstitüsü’nün de bulunduğu kuruluşlar tarafından üç ulusal ve uluslararası ödüle layık görülmüştür. Prof Tezuka’nın diğer çalışmaları arasında Venedik Mimarlık Bienali’nde yer alan işleri ve ödüllü mimari projeleri bulunmaktadır.

Prof. Tezuka, 6 Kasım 2019 Çarşamba günü saat 17.00’de İTÜ Mimarlık Fakültesi 126 numaralı konferans salonunda vereceği seminerde, toplumsal ve teknolojik gelişmelerle rahatlayan gündelik yaşamın problem çözümü ve yaratıcılık gibi alanlarda özellikle çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerine değinecektir. Bakterilerin bağışıklık sistemimizin gelişiminde oynadığı rol gibi insanların da bulundukları mekânlarda farklı olasılıklara maruz kalmalarının doğal yaşamın ve insan gelişiminin bir parçası olduğunu çalışmaları üzerinden aktaracaktır. “Nostalgic Future” başlıklı seminer İTÜ içi ve dışından tüm katılımcılara açıktır.

© 2014 İTÜ Mimarlık Fakültesi | Bütün Hakları Saklıdır.
Yukarı