Değerli öğrencilerimiz,

Uzaktan eğitim ile ilgili bize ilettiğiniz soruların cevaplarını bu sayfada derledik. Cevabını bulamadığınız sorularınız olursa İTÜ Yardım Bileti uygulamasından (https://yardim.itu.edu.tr) Mimarlık Fakültesi/Dekanlık seçerek bize iletebilirsiniz.

Hepinize sağlıklı günler dileriz. 6 Nisan’da sanal ortamda görüşmek dileği ile!

Mimarlık Fakültesi Dekanlığı

1. Diploma jüri tarihleri, eskiz sınavları ve teslimde beklenen ürünler

Jüri tarihleri ve diğer konular ile ilgili güncellemeler yapılmıştır. Detaylı bilgileri ilgili Diploma Projesi koordinatörlerinden öğrenebilirsiniz.

2. Yaz okulu

2019-2020 Bahar döneminde açılmış olup online eğitimde yer alamayan uygulamalı derslerin yaz döneminde yoğunlaştırılmış bir programla yapılması planlanmaktadır. Ayrıca geçmiş senelerde açılan türden bir Yaz Okulu’nun bu yıl yüksek bir olasılıkla yapılamayacağı ihtimalini lütfen dikkate alınız.

3. Yeni ders kaydı

2019-2020 Bahar döneminde kayıt olunan dersler dışında yeni bir ders alınması dönem ortasında olmamız nedeniyle söz konusu değildir. ERASMUS öğrencileri ERASMUS Ofisi tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda ve bölüm koordinatörleri ile iletişim halinde hareket etmelidir.

4. Proje dersleri takvimi

Yaz döneminde yapılması planlanan uygulamalı derslerin takvimi henüz belli değildir. Takvim kesinleşince öğrencilerimize duyurulacaktır.

5. Staj

YÖK tarafından tüm stajlar durdurulmuştur.  Lütfen ilerleyen gün ve haftalarda üniversitemiz ve YÖK tarafından yapılan açıklamaları takip etmeye devam ediniz.

6. Ders kredilerinde eksilme

2019-2020 Bahar dönemi uygulamalı derslerin açılmamasından dolayı kredilerinizde yaşanan eksilmelerin yaz döneminde telafi edilmesi planlanmaktadır.

7. Lisansüstü başvuruları

Lisansüstü başvuru tarihleri ile ilgili takvim henüz belli olmamakla birlikte konu ile ilgili soruları olan öğrencilerimizin Fen Bilimleri Enstitüsü’ne başvurmalarını öneririz.

8. Uygulamalı derslerin online yapılmaması

Fakültemiz ve bölümlerimiz uygulamalı dersler ve projeleri gibi öğretim üyesi ve öğrencinin karşılıklı yoğun mesai yaparak birlikte geliştirebileceği çalışmaların uzaktan eğitim ile yeterli düzeyde yapılamayacağı konusuna kanaat getirmişlerdir. Uygulamalı derslerin yaz aylarında şartların imkan tanıdığı ölçüde tamamlanması planlanmaktadır.

© 2014 İTÜ Mimarlık Fakültesi | Bütün Hakları Saklıdır.
Yukarı