Fakültemizin arabul / İTÜ Mimarlık Fakültesi Araştırma Buluşmaları” etkinlik serisinin beşinci konuğu, Mimarlık Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Leman Figen Gül.

Prof.Dr. Leman Figen Gül, 1993’de MSÜ Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. 1996’da MSÜ Kentsel Koruma programından yüksek lisans derecesini aldı. 2003’de Sidney Üniversitesi Tasarım Bilimi, Dijital Medya programında ikinci yüksek lisans derecesini, 2007’de aynı üniversitenin mimarlık alanında ‘Understanding Collaborative Design in Different Environments: Comparing Face-to-Face Sketching to Remote Sketching and 3D Virtual Worlds’ başlıklı teziyle doktora derecesini aldı. 2003-2007 yıllarında Sidney Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim üyesi olarak dersler verdi. Avustralya Newcastle Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve TOBB Ekonomi,Teknoloji Üniversitesi ve Sidney Macquarie Üniversitesi’nde çeşitli akademik faaliyetler yürüttü.

Avrupa Birliği Ufuk ve 7. Çerçeve projelerinde bağımsız uzman hakem olmak üzere, pek çok ulusal ve uluslararası araştırma projesinde yürütücü ve araştırmacı olarak görev yaptı. Uluslararası dergilerde makaleleri ve bildiri, kitap editörlüğü, kitap bölümleri de dahil olmak üzere pek çok yayını bulunmaktadır. Halen, AlZ İTÜ Mimarlık Fakültesi Dergisi’nin yayın kurulunda, Frontiers in Education, Digital Education ve Robotics and AI Virtual Environments dergileri yardımcı editörü, uluslararası konferans serisi Cooperative Design, Visualisation and Engineering’in program komitesi üyesidir. İTÜ Mimarlık Bölümü’nde çalışmalarına devam etmekte olan Prof.Dr. Leman Figen Gül, Mimari Tasarımda Bilişim Lisansüstü programı koordinatörlüğü ve  Oyun ve Etkileşim Teknolojileri Anabilim Dalı Başkanlığı görevlerini yürütmektedir.

Prof. Dr. Figen Gül’ün, “CRC CI – WorkCover Australia / TÜBİTAK / Erasmus + / İTÜ BAP Projeleri ve Öğrettikleri” başlıklı konuşması, 6 Nisan Çarşamba günü saat 17:30’da Zoom üzerinden gerçekleşecektir.

Toplantı Bilgileri:

https://itu-edu-tr.zoom.us/j/92675660601?pwd=RmFUVDVjeEo4VytJbEorM2RBMkpRUT09

Meeting ID: 926 7566 0601
Passcode: 762591

© 2014 İTÜ Mimarlık Fakültesi | Bütün Hakları Saklıdır.
Yukarı