Mimari Tasarımda Bilişim Lisansüstü Programı tarafından düzenlenen Öğle Arası Seminerlerinin konuğu “Design of Structures – Research Into Configurational Logics”başlıklı seminer ile Prof. Dr. Toni Kotnik.
3 Aralık Cuma 12:30’da düzenlenecek seminerin bilgileri aşağıdaki gibidir.

ZOOM Meeting ID: 964 5272 1863

Passcode: 461866

Toni Kotnik Hakkında:
Toni Kotnik, Finlandiya, Helsinki Aalto Üniversitesi’nde Yapı Tasarımı Profesörüdür. Almanya, İsviçre ve ABD’de mimarlık, matematik ve hesaplamalı tasarım okumuş, doktora derecesini Zürih Üniversitesi’nden almıştır. Aalto’ya katılmadan önce Zürih ETH, Londra Architectural Association, Innsbruck Üniversitesi Deneysel Mimarlık Enstitüsü ile Singapur Teknoloji ve Tasarım Üniversitesi’nde öğretim üyeliği görevini üstlenmiştir. Ayrıca, Bilbao Guggenheim ve New York MOMA gibi müzelerin yanı sıra dünyanın farklı yerlerinde konferanslar vermiştir. Venedik Bienali de dahil olmak üzere uluslararası alanda yayınlanmış ve sergilenmiş bilimle sanatın kesişimindeki uygulama ve araştırma çalışmaları, bilim ve mühendislikten edinilen bilginin mimari tasarıma entegrasyonu ile tasarımın sürücüsü olan örgütsel prensiplerin ve biçimsel yöntemlerin keşfine odaklanmaktadır.

About Toni Kotnik:
Toni Kotnik is Professor of Design of Structures at Aalto University in Helsinki, Finland. He studied architecture, mathematics, and computational design in Germany, Switzerland, and the US and received his doctoral degree from the University of Zurich. Before joining Aalto he taught among others at the ETH in Zurich, the Architectural Association in London, the Institute for Experimental Architecture at the University of Innsbruck, and the Singapore University of Technology and Design. He has been lecturing at universities worldwide as well as at museums like the Guggenheim in Bilbao or the MOMA in New York. His practice and research work has been published and exhibited internationally, including the Venice Biennale, and is centered on the integration of knowledge from science and engineering into architectural design thinking and the exploration of organizational principles and formal methods as design drivers at the intersection of art and science.