İzocam’ın bu sene on altıncısını düzenlediği öğrenci yarışmasının 2016 yılı teması “Sosyal ve İklimsel Bağlamda Sürdürülebilir ve Çoğaltılabilir Yerleşim” olarak belirlenmiştir. Isover, İzocam ve Brest Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen ve iki aşamadan oluşan yarışmanın ilk aşamasında, öğrencilerden sürdürülebilir kent yaşamını içeren bir senaryo geliştirmeleri bekleniyor. Bu senaryolar ikinci aşamada uluslararası yarışma sunumuna esas olacak mimari projenin arka planını ve dayanağını oluşturacaktır. Beyaz Rusya’nın Brest şehrinin konu edildiği çalışmada, şehrin sosyal, kültürel ve iklimsel özelliklerini düşünerek bir yaşam alanı geliştirecek olan öğrenciler, yarışmaya dilerlerse tek başına ya da 3 kişiye kadar bir ekip kurarak katılabilecek. Yarışma sonunda dereceye giren birinci proje 8 bin, ikinci proje 6 bin ve üçüncü proje 4 bin TL ödül ve uluslararası finalde ülkemizi temsil etme hakkı kazanacak. Bunun yanı sıra yarışmaya katılan tüm öğrencilere katılım sertifikası, ikinci aşamaya geçmeye hak kazananlara ise başarı sertifikası ve küçük bir ödül verilecek.

Yarışmaya ilişkin ayrıntılı bilgi > 16 İzocam Öğrenci Yarışması

Yarışma Takvimi:

7 Mart 2016 – Senaryo teslimi
14 Mart 2016- Beğenilen senaryoların duyurumu
18 Nisan 2016- Proje teslimi
23 Nisan 2016- Projelerin Jüriye sunulması (Yer: Yapı-Endüstri
Merkezi-Fulya, İstanbul)

Jüri Üyeleri: :

Prof Dr. Celal Abdi Güzer – ODTÜ Mimarlık Fakültesi
Prof Dr. Mehmet Çalışkan – ODTÜ Makine Fakültesi
Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç – İTÜ Makine Fakültesi
Y. Doç. Dr. Gülten Manioğlu – İTÜ Mimarlık Fakültesi
Y.Mimar Ali Erkan Şahmalı – Günarda Enerji
Y.Mimar Hakan Demirel – Suyabatmaz-Demirel Mimarlık
Y.Mimar Durmuş Dilekçi – Dilekçi Mimarlık

www.izocamogrenciyarismasi.com web adresinden kayıt yaptırabilirsiniz.