UNESCO’nun 2012 yılında Mimar ve Şehir Plancısı Prof. Kemal Ahmet Arû’nun (1912-2005) “bütün dünya mimarları ve şehircileri için bir referans olduğu” vurgusuyla; doğumunun 100. Yılının uluslararası düzeyde kutlanması kararının ardından yıl boyunca gerçekleştirilen etkinlik serisinin bir ürünü olan “Kemal Ahmet Aru, Kentsel Planlama ve Tasarım” başlıklı kitap Eylül 2016’da İTÜ Vakfı tarafından yayınlanmıştır.

Prof.Dr. Nuran Zeren Gülersoy ve Doç.Dr. Turgay Kerem Koramaz’ın editörlüğünde hazırlanan kitap, Prof Kemal Ahmet Arû’nun yaşamı boyunca mimarlık ve kent planlama eğitimine ve mimarlık, kentsel planlama, kentsel tasarım, yerleşmeler ve konut konularına kuramsal ve uygulama alanında katkılarının değerlendirildiği ve bu alandaki çağdaş yaklaşımlara değerli yorumların yapıldığı Prof. Kemal Ahmet Arû ile birlikte çalışmış seçkin akademisyenlerin makalelerinden oluşmaktadır.

İngilizce ve Türkçe on altı makale, önsöz ve üç panel yazısından oluşan bu kitabın, Prof. Kemal Ahmet Arû’nun anılması, mimarlık, kentsel tasarım ve planlama disiplinlerine katkılarının tanıtılması yanında, günümüz araştırmacılarının çalışmalarını ve çağdaş yaklaşımlarını da yansıtması nedeniyle ilgili bilim alanına önemli bir kaynak oluşturacağı düşünülmektedir.

Prof. Kemal Ahmet Arû’nun 1940-1982 yılları arasında 42 yıl kesintisiz görev yaptığı İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde 02 Kasım 2016 günü, Taşkışla, 127 nolu Kemal Ahmet Arû Salonu’nda düzenlenen toplantıda değerli yazarların ve konukların katılımıyla “Kemal Ahmet Aru, Kentsel Planlama ve Kentsel Tasarım” başlıklı kitabın tanıtımı yapılmıştır.

Kitap ile ilgili ayrıntılı bilgiye İTÜ Vakfı Yayınları internet sitesinden ve online satış için 1773 İTÜ satış mekanı internet sitesinden erişebilirsiniz.

İTÜ Vakfı Yayınları internet sitesi: http://www.ituyayinlari.com.tr/kitapdetay.asp?KitapID=535&kentsel-planlama-tasarim

1773 İTÜ satış mekanı internet sitesi: https://www.1773itu.com/iletisim-bilgileri

© 2014 İTÜ Mimarlık Fakültesi | Bütün Hakları Saklıdır.
Yukarı