Üniversitemiz Mimarlık Fakültesinin ev sahipliğinde 18-23 Haziran 2018 tarihleri arasında lise öğrencileri için İTÜ TASARIM ATÖLYESİ – itüTA düzenlenmektedir.
itüTA geleceğin mimar, şehir plancısı, endüstri ürünleri tasarımcısı, iç mimar ve peyzaj mimarı adayı gençlere İTÜ Mimarlık Fakültesi içerisindeki eğitim, öğretim ve yaşamı tanıtmayı, onlarla akademisyenleri ve meslek profesyonellerini bir araya getirmeyi hedefliyor. Bu atölyede öğrenciler Mimarlık Fakültesi’ndeki bölümleri tanıyacaklar, ortak seminer ve söyleşilerle farklı bakış açıları edinecekler ve tasarım sürecini yakından tanıma imkânı yakalayacaklardır. Atölye öğrencilerin içinde yaşadıkları şehirde mimarlık, planlama ve diğer tasarım alanlarının kent yaşamı ile etkileşimlerini inceleyecekleri “İSTANBUL’UN FOTOĞRAF VE ESKİZLER İLE KEŞFİ: Kente farklı bir bakış” temalı bir gezi ile başlayacaktır. itüTA’nın ana eksenini ise Mimarlık Fakültesi içerisindeki meslek disiplinlerinin tümünü kapsayacak olan ortak atölye çalışması oluşturmaktadır. Öğrenciler bu atölyede deneyimli yürütücülerin öncülüğünde çeşitli tasarım çalışmaları gerçekleştirecekler ve bir haftalık programın sonunda ürünlerini sunma, sergileme ve tartışma imkânı yakalayacaklardır.
Prof. Dr. M. Murat GÜL
İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı
Kimler Katılabilir:
Tüm lise öğrencileri katılabilir.
İTÜ Tasarım Atölyesi 2018 POSTERİ
Program Yürütücüsü:
Doç. Dr. Hatice Ayataç
Programı Verecek Olan Öğretim Üye ve Yardımcıları
- Prof.Dr. L. Figen Gül
- Doç. Dr. Hatice Ayataç
- Doç.Dr. Ervin Garip
- Doç.Dr. Mehmet E. Şalgamcıoğlu
- Yrd. Doç.Dr. Deniz Leblebici Başar
- Yrd. Doç.Dr. Eren Kürkçüoğlu
- Yrd. Doç.Dr. Ethem Gürer
- Öğr. Gör. Dr. Melih Bozkurt
- Arş. Gör. Sena Semizoğlu
- Arş. Gör. Hatice Kübra Dolap Yıldız
- Arş. Gör. Özlem Tepeli
- Arş. Gör. Ahmet Türel
- Arş. Gör. Çisem Demirel
- Arş. Gör. Elif Serdar
Program Özeti:
- İTÜ Mimarlık Fakültesi’ndeki bölümlerin tanıtımı
- İstanbul’un fotoğraf ve eskiz çalışmaları ile keşfi
- İTÜ Mimarlık Fakültesi içerisindeki meslek disiplinlerinin tümünü kapsayacak olan ortak atölye çalışması
- Öğrenci çalışmaları sunumları ve sergisi
Genel Bilgiler:
İTÜ Tasarım Atölyesi itüTA 18 Haziran- 23 Haziran 2018 tarihleri arasında tek dönemlik bir yaz etkinliğidir.
Sınıf kapasitesi: Sınıflar en çok 20 kişilik olacaktır (Tüm program için öğrenci kapasitesi en fazla 60 kişidir)
Süre Günler ve Yer:
Toplam 6 gün (42 saat) sürmekte olan program Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri 09:00-17:00 saatleri arasında İ.T.Ü. Mimarlık Fakültesi Taşkışla Kampüsünde düzenlenmektedir.
Başvuru ve Gerekli Belgeler:
- Kayıt Formu
- Ön kayıt ücretini (500TL) yatırdığınıza dair dekont.
Ödemelerin dekontları 15 Mayıs’dan önce e-posta ile ITUSEM’e ulaştırılmalıdır. Sadece tamamlanmış başvurular değerlendirmeye alınacaktır. Lise yaz okuluna kabul edilen adaylardan kesin kayıt için 21 Mayıs 2018 tarihine kadar kalan eğitim tutarını ödemeleri istenecektir.
Ücretler ve Ödeme:
Programın ücreti 1500TL’dir (KDV dâhil).
İTÜ mensuplarının çocuklarına ve kardeşlerine yüzde elli, İTÜ mezunlarının çocuklarına ve kardeşlerine yüzde on indirim uygulanmaktadır. Başvuru yapan lisenin rehberlik biriminin de tavsiyesi üzerine bu yıl sınırlı sayıda öğrenciye programa burslu olarak katılma hakkı verilecektir.
Ön kayıt ücreti 500 TL’dir.
Lise yaz okuluna katılacak adaylardan başvuru ücretinden sonra kalan eğitim tutarını ödemeleri için son tarih 21 Mayıs 2018 günüdür. Kayıt işlemlerini tamamladığı halde yaz okuluna katılım gösteremeyen öğrencilerin ücretleri iade edilmemektedir.
Program ücretine yaz okulu bünyesinde öğrencilerin eskiz ve çizim çalışmalarında kullanacakları eskiz defterleri ve diğer malzemeler, kampüs içinde verilecek öğle yemekleri dâhildir. Konaklama ve kampüse ulaşım öğrenciye aittir.
Önemli Tarihler
İTÜ Tasarım Atölyesi 2018 için devam eden yoğun ilgi nedeniyle ön kayıt süresi 15 Mayıs 2018 tarihine uzatılmıştır. Ön Başvurular 15 Mayıs 2018 tarihine kadar alınacaktır. Son başvuru ve kesin kayıt tarihi 21 Mayıs 2018’dır.
Başvuru Sonrası Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler
- Öğrencinin velisi tarafından doldurulacak ve yaz okuluna katılımınız için velinizin onayının yer aldığı Muvaffakatname Formu.
- Dijital vesikalık fotoğraf.
- Nüfus cüzdanınızın arkalı-önlü taranmış hali.
- İstanbul Teknik Üniversitesi mensubu ya da mezunlarının birinci derece akrabalarına uygulanan indirimlerden faydalanmak isteyenlerin, bu durumu belgeleyecekleri döküman.
Sorularınız için İTÜSEM ile iletişime geçebilirsiniz.
—
Doç.Dr. Hatice AYATAÇ
İTÜ Mimarlık Fakültesi,
Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü,
Taşkışla,Istanbul