“architalkture” Faculty of Architecture Lecture Series-XIII, Davide Ponzini

İTÜ Mimarlık Fakültesi olarak 2019 yılı başından beri düzenlediğimiz architalkture seminer serimizin on üçüncü konuğu, Politecnico di Milano, Mimarlık ve Kent Çalışmaları Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Davide Ponzini.

architalkture kapsamında Dr. Ponzini, Transnational Architecture and Urbanism: Rethinking How Cities Plan, Transform and Learn adlı yeni kitabı üzerinden, kentsel çevrenin gösterileşmesi ve benzer planlar ve projelerin küresel dolaşımı gibi tartışmalı konular sunacak. Mimarların, planlamacıların ve politika belirleyicilerin nasıl eleştirel olarak birbirinden öğrenebileceğini, bu ve benzeri uluslar ötesi sorunlarla başa çıkabileceğini ve daha iyi planlama yapabileceğini gösterecek.

Dr Ponzini, Tau-Lab isimli laboratuvarın yöneticisi. Ayrıca, Yale, Johns Hopkins, Columbia Üniversiteleri ve Sciences Po Paris’te misafir araştırmacı olarak bulunmuş ve TU Munich’te misafir profesör olarak çalışmış. Son dönem araştırmalarında planlama teorisi, kent ve kültür politikaları ve de güncel mimarlık üzerine odaklanmakta.

Zoom üzerinden gerçekleştirilecek seminere aşağıda detayları verilen link üzerinden katılabilirsiniz:
https://itu-edu-tr.zoom.us/j/94351720539?pwd=aVFTbCs0WmxydVR0eEtXMExFV21Udz09

Meeting ID: 943 5172 0539
Password: 483692

Not: Seminer İngilizce gerçekleşecektir ve telif hakları nedeniyle kaydedilmeyecektir.

We are pleased to host Associate Professor Davide Ponzini from the Department of Architecture and Urban Studies of the Politecnico di Milano as the thirteenth guest of architalkture lecture series, organized by ITU Faculty of Architecture since the beginning of 2019.

Drawing on his recent book titled Transnational Architecture and Urbanism: Rethinking How Cities Plan, Transform and Learn, in his architalkture lecture Davide Ponzini will present problematic issues such as the spectacularization of the urban environment and the global circulation of similar plans and projects. In particular, he will show how architects, planners, and policy makers can critically learn from practice, cope with these and other transnational issues, and put better planning in place.

Dr Ponzini is the director of the Tau-Lab. He has also been a visiting scholar at Yale University, Johns Hopkins University, Columbia University, and Sciences Po Paris and Visiting Professor at TU Munich. His research activity focuses on planning theory, urban and cultural policy, and contemporary architecture.

The seminar will be held via Zoom. You may log in via the link given below:
https://itu-edu-tr.zoom.us/j/94351720539?pwd=aVFTbCs0WmxydVR0eEtXMExFV21Udz09

Meeting ID: 943 5172 0539
Password: 483692

Please note, the lecture will be held in English, and due to copyrights it will not be recorded.

© 2014 İTÜ Mimarlık Fakültesi | Bütün Hakları Saklıdır.
Yukarı